Tanévnyitó

Tanévnyitó
Dátum: 2019-12-27

Tanévnyitó

Bogdán Szelina 8. oszt.:

 

     Az idei tanévnyitót izgatottan vártuk mi, nyolcadikosok, hiszen nagy feladattal voltunk megbízva.

     Gyülekező után kézen fogtuk az elsősöket és bevezettük őket a templomba. Mindenki elfoglalta a helyét és elkezdődött a szentmise, amit Varga László püspök atya tartott. Nagyon megható beszédet tartott, többek között a szeretetről és a lelki fejlődésről. Ezek után mi is elmondtuk az új tanévre nézve a kéréseinket. A szentmise után elmondták az elsősök a fogadalmukat, amit nyolc évvel ezelőtt mi is ilyen bátortalanul tettünk. Végre felköthettük nekik a nyakkendőket, ami nekünk „nagy” nyolcadikosoknak igazán megtisztelő feladat volt. Iskolánk meglepte az elsősöket egy-egy apró ajándékkal, amit az igazgatónőnk adott át. 

     Ezek után feltöltődve állhattunk neki az új tanévnek.

 

Fazekas Alexandra 8. oszt.:

 

     Az idei tanévnyitóra nagy izgalommal készültem, hiszen ebben az iskolában nekem ez lesz az utolsó.

     Nagy feladatunk az volt, hogy az elsősöket bevezessük a szentmisére és a fogadalmuk után felkössük nekik a nyakkendőket. Furcsa érzések fogtak el, hiszen belegondoltam, hogy nem is olyan régen engem vezettek be a templomba és én mondtam el a fogadalmam. Szentmisénket Varga László püspök tartotta, aki arra hívta fel a figyelmünket, hogy milyen fontos a szeretet jelenléte életünkben. A szentmise után elkezdődött az idei tanév.

     Mindenkinek sikeres tanévet kívánok!

 

Orsós Krisztofer 8. oszt.:

 

     Kaptam egy feladatot a Kati nénitől, hogy írjak egy fogalmazást az őszről vagy a tanévnyitóról. Legyen a címe ősznyitó és évnyitó.

     Melyik rosszabb? Nem tudom, mert nekem ugyanaz. Az ősz egyenlő az iskolával. Belegondolva, az ősz milyen szívtelen hónap, hiszen képes csak úgy elvenni a vidám, boldog nyarat, s helyébe betenni a bús komor, ködös reggeleket. Egy ilyen komor reggelen elkezdődött a tanévnyitó iskolánkban. Mi, nagy nyolcadikosok bevezettük elsőseinket és a nyakukba kötöttük a nyakkendőket. Furcsa érzés volt, mert nekik ez a tanév egy korszak kezdete, nekünk viszont egy korszak lezárását jelenti.

     Bízom benne, hogy sikeres évet zárunk.